Δρ. ΓΕΩΡΓΙΑ A. ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ, Ph.D., CCC-SLP, BCS-S

Η Δρ. Μαλανδράκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος SpeechLanguage and Hearing Sciences του Purdue University στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., και ιδρύτρια και διευθύντρια του Ερευνητικού Επιστημονικού Εργαστηρίου Κατάποσης του Purdue (ImagingEvaluation and Treatment of swallowing - I-EaTLaboratory) και της νεοσύστατης Ερευνητικής Κλινικής Δυσφαγίας (PurdueI-EaTClinic).

Σύμφωνα με το USNewsandWorldReport, το Τμήμα Speech, Language and Hearing Sciences του Purdue Universityσυγκαταλέγεται μέσα στα 5 κορυφαία Τμήματα Λογοπαθολογίας της Αμερικής.

 sm Malandraki

Ακόμη, διατηρεί θέσεις Επισκέπτριας Καθηγήτριας:

  • Στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασθενείς με Διαταραχές Κατάποσης και Φωνής, Τραυλισμό, Δυσαρθρίες, καθώς και Διαταραχές Eπικοινωνίας στην Τρίτη ηλικία.

Έχει άνω των 70 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά παγκοσμίων συνεδρίων και έχει συγγράψει εφτά κεφάλαια βιβλίων. Είναι ακόμη η συγγραφέας του ελληνικού βιβλίου «Εξελικτικός και Επίμονος Τραυλισμός».

Η Δρ. Μαλανδράκη έχει συμμετέχει ως κύρια ερευνήτρια και συνερευνήτρια σε έξι κυβερνητικά ερευνητικά κονδύλια των ΗΠΑ και είναι από τους λίγους νεότερους ερευνητές στον τομέα της Δυσφαγίας με διεθνή αναγνώριση.

Στο Purdue University διδάσκει μαθήματα πάνω σε Δυσφαγία, Έρευνα και Ανατομία και Φυσιολογία, ενώ έχει υπάρξει προσκεκλημένη ομιλήτρια σε δεκάδες μαθήματα, ημερίδες και σεμινάρια στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη, την Ασία αλλά και στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του American Speech, Language and Hearing Association, του Dysphagia Research Society (και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ετήσιου Συνεδρίου του DRS), του Society of Neuroscience, του Human Brain Mapping Organization, και του AmericanTelemedicineAssociation.

Η Δρ. Μαλανδράκη έχει διακριθεί πολλάκις, εντός Ελλάδας και διεθνώς, για την ακαδημαϊκή της πορεία και την ερευνητική της δραστηριότητα. To 2011 βραβεύτηκε με το αμερικάνικο βραβείο Σημαντικής Ερευνητικής Συμβολής για Νέο Ερευνητή Λογοπαθολογίας από την Αμερικάνικη Ένωση Ομιλίας, Λόγου και Ακοής (2011 ASHA Early Career Contributions in Research Award) και πρόσφατα (2014) της απονεμήθηκε το Βραβείο Diana Bracco for the Board Specialty Recognition for Swallowing and Swallowing Disorders, από τον American Board of Swallowing and Swallowing Disorders.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες της Δρ. Μαλανδράκη μπορείτε να επισκεφτείτε την αμερικάνικη ιστοσελίδα της.